ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ


 
Σε μια εποχή όπου η μαζική εισροή προσφύγων στην χώρα μας τείνει να μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα για την ελληνική κοινωνία, κάποιοι επιτήδειοι με παράνομο τρόπο εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, με μοναδικό στόχο να ωφεληθούν οι ίδιοι.
Θύματα ήταν αυτή τη φορά 1000 πρόσφυγες, οι οποίοι έφτασαν ξημερώματα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Καβάλας με το πλοίο Νήσος Ρόδος. Εκεί τους περίμενε μια ομάδα 50 ατόμων (από τα ΚΤΕΛ), οι οποίοι επιβίβασαν δια της βίας τους πρόσφυγες σε λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και τους μετέφεραν στο πρακτορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ακολούθως, οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Καβάλας και αντί να  μεταφερθούν οδικώς στη Θεσσαλονίκη, κατευθύνθηκαν απευθείας στην Ειδομένη, υποκλέπτοντας το έργο που ανήκει αποκλειστικά στα τουριστικά λεωφορεία.
Αποτέλεσμα της ανομίας των δύο ΚΤΕΛ ήταν όλοι σχεδόν οι πρόσφυγες, παρά τις έντονες αντιδράσεις των οδηγών ταξί και τουριστικών λεωφορείων, να μεταφερθούν απευθείας στα ΚΤΕΛ Καβάλας, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για τη μετακίνηση τους άλλο νόμιμο μεταφορικό μέσο, δηλαδή τουριστικά λεωφορεία ή ταξί.
Καταγγέλλουμε ότι οι πρόσφυγες κατέβαλλαν το αντίτιμο του εισιτηρίου, χωρίς να παραλάβουν το σχετικό απόκομμα, τα αστικά λεωφορεία δεν έκαναν το προβλεπόμενο δρομολόγιο, όπως το ορίζει η γραμμή, σύμφωνα με την προβλεπόμενη άδεια και μετέφεραν προσχηματισμένη ομάδα απευθείας στα ΚΤΕΛ Καβάλας, υποκλέπτοντας το έργο ειδικά των τουριστικών λεωφορείων.                                                                                            
Όσον αφορά το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, καταγγέλλουμε ότι αντί να πραγματοποιήσει με εισιτήριο τη προβλεπόμενη γραμμή Καβάλα-Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την απευθείας μεταφορά των προσφύγων προς την Ειδομένη, υποκλέπτοντας το έργο ειδικά των τουριστικών λεωφορείων.    
Θεωρούμε πως τέτοιες πρακτικές, θίγουν τα συμφέροντα του κλάδου, παραβιάζουν τις συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού και προάγουν την ανομία, μετατρέποντας σε είδος προς εκμετάλλευση τις ανθρώπινες ψυχές.  
Κατόπιν τούτου, ζητούμε τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση, διότι θεωρούμε ότι υπήρξε παραβίαση του νόμου περί άγρας πελατών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς και υποκλοπή του μεταφορικού έργου των τουριστικών λεωφορείων.


  

active³ 4.7 · © 2000 - 2007 IPS Ltd · Όροι χρήσης